Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim    

Yüzük Hangi Parmağa Takılır?

Yüzük hangi parmağa takılır diye merak ediyorsan detaylı bilgilere ulaşmak için en doğru adrestesin… Yüzüğün hangi parmağa takılacağına dair genel bir kaide bulunmuyor. Ancak genelde yüzüğün ne yüzüğü olduğuna göre takacağın parmağın değişiyor.

Örneğin, nişan, söz veya düğün yüzükleri konusunda hangi parmağa takılmalı diye aklın karışabilir. Toplumda genel olarak söz, nişan ya da düğün yüzüklerinin takılması gereken parmaklar şöyle yansıyor;

  • Sadece söz ya da söz ve nişan töreninde takılan yüzükleri her zaman sağ el yüzük parmağına takman gerekiyor. Bu hem kadın hem de erkek için geçerlidir.

  • Evlilikle birlikle alınan alyanslar ise sol elin yüzük parmağına takılır. Yine bu da hem erkek hem kadın için geçerlidir.

Yüzüğünü takarken belirli kaidelere uymak zorunda değilsin… Ancak toplumda nasılsa bende öyle kullanmak istiyorum diyorsan o halde yukarıda belirttiğimiz gibi kullanman gerekiyor. Peki, yüzüğün modeline göre takıldığı parmak değişiyor mu? Örneğin tektaş yüzük nereye takılır?


Tektaş Yüzük Hangi Parmağa Takılır?

Tektaş yüzük sevmeyen kadın sanırım yoktur… Her kadının parmaklarında zarif ve şık duran tektaş yüzükler genelde evlenme tekliflerinde ya da söz merasimlerinde takılıyor. Yine tektaşını hangi parmağa takmak istediğine kendin karar verebilirsin.

Ancak evlenme teklifinin ya da söz, nişan merasiminin hemen ardından henüz evli olmadığın için pırlanta ya da tektaş yüzüklerini sağ eline takmalısın. Genelde toplumda sağ ele takılan yüzükler nişanlı ya da sözlü olduğunu ifade ediyor. Sadece düğünden sonra evlilik alyanslarını sol elinin yüzük parmağına takman gerekir.

Alyans Hangi Ele Takılır?

Alyans evlilik sonrasında hem erkeğin hem de kadının taktığı yüzük modelidir. Yani parmağında alyans varsa bu senin evli olduğunu ifade edecek. O nedenle de nişansan, sözden veya evlenme teklifinden sonra takacağın alyansı sol elinde kullanman daha makul.

Sol elin yüzük parmağına hem kadın hem de erkek alyansını takabilir. Bunun nedenini merak edebilirsiniz. Ya da illa sol elime takmak zorunda mıyım diye de düşünebilirsin. O halde neden alyansın sol el yüzük parmağına takıldığını senin için hemen temellendirelim;

Alyansların sol el yüzük parmağına takılmasının nedeni, o parmaktan çıkan damarların kalbe ulaşmasıdır. Halk arasında kalbe giden damarların üzerine alyans takmanın sevgiyi stabil tutacağına ve güzel duygular hissettireceğine inanılıyor. Alyans hangi ele takılır konusunda sanırım artık kafan karışmaz… Manevi değer taşıyan ve evlilik birliğine dair kanıt gibi bir önem taşıyan alyansını sen de sol elinin yüzük parmağında kullanabilirsin.


Evlilik Yüzüğü Hangi Parmağa Takılır?

Evlilik yüzüğü takman gerektiği zaman hangi parmağa taksam, acaba bunun belirli bir kuralı var mı diye aklında soru işaretleri olduğunu biliyorum. Hemen cevaplayalım; eğer evlendiysen alyansını topluma göre kullanmak istiyorsan o halde sol elinin yüzük parmağında kullanman gerekiyor. Bu genel geçer bir durum olsa da yine tamamen senin tercihine göre değişebilir. Sen dilersen sağ eline tak! Ama sol elin manevi değeri daha yoğun olduğu için tüm dünyada evlilik alyansını kadında erkek de sol elinin yüzük parmağında kullanmayı tercih ediyor.
 

Erkeklerde Yüzük Hangi Parmağa Takılır?

Erkek ya da kadın olman fark etmeksizin, evlendikten sonra alyansını sol elin yüzük parmağında kullanman gerekiyor.  Söz ve nişan sırasında takmak istediğin yüzüğünü ise sağ elinde tercih edebilirsin.

Eğer benzersiz alyans, tektaş ya da evlilik yüzükleri satın almak istiyorsan tektas.com özel tasarım altın yüzüklerini çok beğeneceksin. Evlenmeden önce mutlaka göz atmanı öneriyoruz! Beğenebileceğin sayısız model alternatifi mevcut!

 

Back to Top
Heyecan verici yeni tasarımlar, kampanyalar ve çok daha fazlasını ilk öğrenen siz olun.


Ücretsiz Kargo

Ücretsiz Kargo ve Kolay İade

Tüm Tektas.com siparişlerinizde ücretsiz
olarak gönderim ve kolay iade imkanı sunuyoruz.

Sigortalı Gönderimler

Sigortalı Gönderimler

Siparişinizdeki ürünler size
ulaşana kadar %100 sigortalıdır.

Güvenli Alışveriş

%100 Güvenli Alışveriş Garantisi

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler %100 garanti kapsamındadır.

Hizmetinizdeyiz

Hizmetinizdeyiz

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler ömür boyu bakım garantilidir.