Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim    

Sevgililer Günü Ne Zaman Kutlanır? Tarihçesi ve Hikayesi

Sevgililer Günü, aşkı ve romantizmi kutladığımız özel bir gün olarak her yıl 14 Şubat'ta kutlanır. Tektas.com olarak, bu özel günde sevdiklerinizi mutlu etmek için size özel tasarladığımız altın takıları sunuyoruz. Sadece sevgililerin değil, arkadaş, eş ve kardeşlerin de sevgisini yansıtmak ve hediye almak için fırsat olan sevgililer günü kırmızı rengiyle de özdeşleşmiş durumda. Birbirini seven kişilerin sevgilerini ifade etmek için hediyeler aldığı ve kutlamalar yaptığı bu özel günün oldukça eskiye dayanan bir hikayesi var. Sevgililer günü ne zaman kutlanmaya başladığı merak edilir. Sevgililer günü tarihçesi Roma İmparatorluğu’nda başlayarak zamanla tüm dünyaya yayılmış. Günümüzde 14 Şubat’a özel hediyeler, tasarımlar ve indirimler gibi kampanyalar da yapılır. Tüm dünya şubat ayının 14. günü romantizmi ve aşkı ifade ediyor.

Sevgililer Günü'nün Tarihçesi

“Sevgililer günü nasıl ortaya çıktı?” pek çok kişi tarafından merak edilir. Sevgililer Günü'nün kökeni Roma İmparatorluğu'na kadar dayanıyor. Milattan sonra 3. yüzyılda yaşamış olan Aziz Valentin adlı bir rahip, bu özel günün başlamasına öncü olan isimlerden biri. 2. Claudius döneminde erkeklerin askere alınması gerektiğinden evliliğin yasaklandığı bir kararname mevcuttu. Valentin bu kararnameyi ihlal ederek gizlice evlilik törenleri düzenlemeye devam etmiş. Valentin, sevgililere gizlice evlenme fırsatı sunarak onların aşkını ölümsüzleştirmesine yardımcı olur.

Aziz Valentin'in 14 Şubat'ta idam edildiği söylenirken ölümünden önce hapishanede bir genç kıza sevgilisine yazdığı son mektubu hediye ettiği de rivayetler arasında yer alır. Mektubunu imzalarken "Senin Valentin'in" ifadesini kullanması, Sevgililer Günü geleneğinin temelini atan ilk adımlardan biri olarak kabul edilir.                                                                                     

Sevgililer Günü'nün Evrimi

Sevgililer Günü zaman içinde farklı kültürlerde farklı şekillerde kutlanmış ve zamanla evrilmiş. Orta Çağ'da, İngiltere ve Fransa'da "Aşkın Kuşları" olarak bilinen gelenek, 14 Şubat'ta kuşların eş arayışı ile ilişkilendirilmiş. Bu dönemde Sevgililer Günü, aşıkların birbirlerine mektuplar ve jestlerle duygularını ifade etmeleri için bir fırsat haline gelmiş. Sevgililer gününün evriminde önemli noktalardan biri Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşmiş. 19. yüzyılda Amerika Birleşik Devletleri'nde Sevgililer Günü kartlarının yaygınlaşmasıyla bu özel gün modern formuna kavuşmuş. Victoria dönemi İngiltere’sinden Amerika'ya gelen bu romantik geleneğin bir sonucu olan sevgililer günü kartları, çikolata, çiçekler ve hediyeler bu özel günün vazgeçilmezleri haline gelmiş. Tektas.com'un altın ve pırlanta takıları, sevginizi ve bağlılığınızı simgeleyen benzersiz ve zarif tasarımlarla dolu.

Sevgililer Günü ortaya çıktığı günden bugüne dünya genelinde kutlanan bir tatil haline gelmiş. Her yıl 14 Şubat'ta, çiftler birbirlerine duygusal ifadelerde bulunacak eylemler gerçekleştirir, romantik akşam yemekleri düzenler ve hediyeler alır. Bu özel gün sadece romantik ilişkilere değil, aile üyeleri ve arkadaşlar arasındaki sevgi ve dostluğu da kutlamak için bir fırsat. Tektaş'ın zarif altın takıları, Sevgililer Günü hediyeniz için mükemmel bir seçenek.

Sevgililer Günü Nasıl Kutlanır?

Sevgililer Günü hikayesi Aziz Valentin'in cesur eylemlerinden ve aşkın gücünden kaynaklanır. Bu özel gün zaman içinde farklı kültürlerde farklı şekillerde kutlanmış. Temel olarak sevgi, bağlılık ve romantizmi simgeler. İnce düşünülmüş bir hediye, mesaj ve yemek sevdiğiniz insanlara sevginizi yansıtmanın araçları olarak değerlendirilebilir. Her yıl 14 Şubat'ta, sevdiklerinizle birlikte olma fırsatını değerlendirin ve onlara ne kadar önemli olduklarını hatırlatın. Sevgililer gününü içinizdeki sevgiyi yansıtmak ve karşınızdaki insanları değerli hissettirmek için kullanabilirsiniz. Özelleştirilmiş hediyeler 14 Şubat’ta sevgilinize verebileceğiniz seçenekler arasında yerini alır. Kolye, küpe gibi takı setleri hayatınızdaki kadınlara özel hissettirebilecek alternatifler olarak değerlendirilebilir. Sevgililer Günü için unutulmaz bir an yaratın ve Tektas.com'un büyüleyici takılarıyla onu etkileyin.

Back to Top
Heyecan verici yeni tasarımlar, kampanyalar ve çok daha fazlasını ilk öğrenen siz olun.


Ücretsiz Kargo

Ücretsiz Kargo ve Kolay İade

Tüm Tektas.com siparişlerinizde ücretsiz
olarak gönderim ve kolay iade imkanı sunuyoruz.

Sigortalı Gönderimler

Sigortalı Gönderimler

Siparişinizdeki ürünler size
ulaşana kadar %100 sigortalıdır.

Güvenli Alışveriş

%100 Güvenli Alışveriş Garantisi

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler %100 garanti kapsamındadır.

Hizmetinizdeyiz

Hizmetinizdeyiz

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler ömür boyu bakım garantilidir.