Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim    

Black Friday'in Ortaya Çıkışı ve Tarihçesi

 

Özellikle son zamanlarda oldukça sık bir şekilde adını duyduğumuz Black Friday'ın ne olduğu pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Dijitalleşen dünya, bu özel günleri daha ön plana çıkarıyor. Kara Cuma olarak da bilinen Black Friday, ABD'de Şükran Günü geçtikten bir sonraki cuma gününü ifade ediyor. ABD vatandaşlarının kutsal bir günden sonra gelen cumaya neden kara dedikleri de merak edilen konulardan biri. Kara Cuma denilince akılda bazı olumsuzluklar oluşabilir.

1932'den bu yana Noel alışverişleri bu günlerde başlıyor. 1961 yılından sonra Kara Cuma olarak anılmaya başlanmış. Her yıl kutlamaların katlanarak büyümesi ise popülerliğinin arttığının bir göstergesi. Black Friday her ne kadar Amerika Birleşik Devletleri’nin bir kültürü ve her ne kadar orada başlamış olsa da günümüzde pek çok ülkede kutlanıyor. İnsanların tüketim çılgınlığına katkı sağlayan dev indirimlerin olduğu Kara Cuma sayesinde pek çok insan ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Black Friday nasıl ortaya çıktı merak edilenler arasında.

Black Friday Nasıl Ortaya Çıktı?

Normalde şükran gününden sonraki cuma günü ABD'de marketler kepenklerini çok daha erken saatlerde açıp geç saatlere kadar müşterilere hizmet verirler. Öyle ki Kara Cuma saat 24:00’dan itibaren mağazalarını açan pek çok perakende dükkânı bulunur. Bir süre böyle devam eden duruma indirim kampanyaları da eklenmeye başladıktan sonra alışverişe olan talep artmış. Bu durum şükran günü geçtikten sonraki ilk cuma gününün fazla yoğun olmasına sebebiyet vermiş. Bu yoğunluğun artması 1961 yılında o kadar fazlalaşmış ki Philadelphia'da insanlar yoğunluktan adım atamaz hale gelmişler. Trafik yüzünden araçların kıpırdamadığı ve yoğunluk yüzünden insanların birbirini ezdiği 1961 yılından sonra bu etkinliğe Black Friday adı verilmiş. Black Friday ortaya çıkışı bu şekilde başlamış ve ilerleyen zamanlarda bu Kara Cuma adıyla anılan Black Friday yalnızca Amerika'da değil pek çok ülkede kutlanmaya başlamış.

Black Friday Ne Zaman?

Kara cuma günü ülkelere göre değişiklik gösteriyor. Dünyada pek çok ülke tarafından Black Friday adı altında çeşitli etkinlikler ve dev indirim kampanyaları yapılıyor. Dünyanın önde gelen perakendecilerinin önemli indirimler yaptığı bugünde özellikle Amerika'da bazı mağazalar ürünlerini maliyetine satıyor. Son yıllarda Türkiye’de de birçok marka, Kara Cuma adı altında birçok kampanya yapıyor. Amerika'da olduğu kadar yüksek oranda olmasa da normal zamana göre daha fazla indirim yapılan Black Friday ile insanlar alışveriş çılgınlığını artırıyor. Black Friday tarihi 1961'lere dayansa da her geçen yıl daha büyük bir coşkuyla karşılanmaya devam ediyor. Dünyanın tüm ülkelerinde farklı günlerde ve farklı isimlerde hem sektörleri hem de ekonomiyi canlandırmak adına farklı pek çok amaçla yapılıyor. “Black Friday ne zaman?” sorusunu sizin için cevapladık. Bu Black Friday, Tektaş.com'un muhteşem altın ve pırlanta takılarıyla ışıldamaya başlayın. Black Friday'de aşkınıza Tektaş.com'un altın tektaş yüzükleri gibi parlak yüzükleriyle vurgu yapın.

Black Friday Hangi Gün?

Black Friday hangi gün?” sorusunu cevaplamak gerekirse adından da anlaşılacağı üzere genellikle cuma günleri kutlanan Black Friday ABD'de şükran gününden sonraki ilk cuma olarak kutlanıyor. Ülkemizde çoğunlukla online alışveriş sitelerinin indirimleri halka sunması ile başlayan Kara Cuma ile tanınmış marka devleri kaçırılmaz fırsatlar sunuyor. İnsanların gerek ihtiyaçlarını gerekse zevklerini daha ucuza elde etmelerini sağlayarak çok fazla popülerliğe sahip olan Black Friday özel bir gün olarak tarih geçmeyi başarıyor. Black Friday hikayesi ile olumsuz bir gün gibi görülse de tüm dünyada insanların heyecanla beklediği bir gün haline gelmiştir. Amerika'da başlayıp daha sonra İngiltere ve Kanada'da kutlanan Kara Cuma günümüzde hemen her ülkede kutlanmaya devam ediyor. Siz de Black Friday'de Tektas.com'un altın aksesuarlarıyla lüksü ve şıklığı yakalayın.

Back to Top
Heyecan verici yeni tasarımlar, kampanyalar ve çok daha fazlasını ilk öğrenen siz olun.


Ücretsiz Kargo

Ücretsiz Kargo ve Kolay İade

Tüm Tektas.com siparişlerinizde ücretsiz
olarak gönderim ve kolay iade imkanı sunuyoruz.

Sigortalı Gönderimler

Sigortalı Gönderimler

Siparişinizdeki ürünler size
ulaşana kadar %100 sigortalıdır.

Güvenli Alışveriş

%100 Güvenli Alışveriş Garantisi

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler %100 garanti kapsamındadır.

Hizmetinizdeyiz

Hizmetinizdeyiz

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler ömür boyu bakım garantilidir.