Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim    

Pırlantanın Kaç Karat Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Karat kelimesi, antik çağlardan bu yana Akdeniz bölgesine dayanmaktadır. Akdeniz bölgesinde yetişen keçiboynuzu tohumları boyut ve ağırlık açısından düzgündür. Bu nedenden ötürü değeri taşların ağırlığının ölçülmesi için kullanılmıştır. Terazinin bir tarafına değeri taşlar diğer tarafına da keçiboynuzu tohumu konulmuştur. Yapılan ölçüme göre, tohum sayısının fazla olması, doğal taşın da o denli ağır olduğunu göstermektedir. O dönemlerde, fiyatlandırmalar da buna göre belirlenmiştir. İlerleyen zamanlarda da karat ağırlığı, standart bir ağırlık olarak hesaplanmıştır. Şimdilerde de pırlanta karat nedir şeklinde sorular sorulmaktadır.

Pırlanta karat ne demek sorusuna cevap olarak karat, elmasın ağırlığını ölçmek için kullanılan bir birimdir. Genel olarak elmasların büyüklüğüyle karıştırılmaktadır. Elmaslar nadir bir büyüklüğe sahip olduklarından ağırlıkları ne kadar fazlasıyla fiyatları da o kadar artmaktadır. Fiyat artışlarının sabit olmaması, kart ağırlığının da artmasına yol açmaktadır.

Pırlantanın kaç karat olduğu belirli ölçümlerden yola çıkılarak hesaplanmaktadır. Bu hesaplamalar sonucunda fiyatlandırma yapılmaktadır. Ayrıca fiyatlandırma konusunda önemli olan tek unsur, karat değeri olarak görülmemektedir. Kesim, berraklık gibi etkenler de fiyatların belirlenmesinde rol oynamaktadır. Pırlanta karat değeri konusunda da uzmanların bilgilerinden faydalanmak çok daha doğru olacaktır. Pırlantanın sertifikasından yola çıkarak da değerlerini öğrenebilmek mümkündür.

Pırlanta Karat Ölçüsü Nasıl Belirlenir?

Pırlantanın kaç karat olduğu nasıl anlaşılır diye sorulduğu zaman birden fazla detaya değinmek mümkündür. Bir pırlanta, büyüklüğüne, ağırlığına göre değer alır. Hassas terazilerle tartılan pırlantalar, farklı ağırlıklara sahiptir. Pırlanta için gram cinsinden de ölçüm yapılmamaktadır. Ağırlık birimi karat olan pırlantalarda, bir gramın altında olan ağırlıklar için santim ifadesi kullanılmaktadır. Bir karatın üzerindeki buçuklu ağırlıklar için de santim ifadesinden faydalanılmaktadır.

Karat neye göre belirlenir diye sorulduğunda, hassas ölçümler yapılarak hesaplandığını söylemek mümkündür. Değer açısından karat ağırlığının büyük bir önemi bulunmaktadır. Bundan ötürü özel hassas terazilerden destek alınarak ölçümler gerçekleştirilmektedir. Karat değeri yüksek olan pırlanta daha büyük olan pırlanta olarak görülmektedir. Ancak var olan büyüklüğün ortası söz konusu olduğunda kesin bir formülün var olduğunu söylemek doğru değildir.

İdeal Pırlanta Karat Ölçüsü Nedir?

Pırlanta karat fiyatı birçok seçeneğe göre değişiklik göstermektedir. Pırlantalar farklı büyüklüklere sahip olsalar dahi karat ağırlığı, kalite durumu fiyatların değişiklik göstermesinde rol oynamaktadır. İşçilik maliyetleri de piyasada oluşan farklılıkların nedenlerinden biridir. Bu gibi durumların içerisinde kaç karat pırlanta iyidir şeklinde sorular sorulmaktadır.

Pırlanta karat ölçüleri incelendiği zaman karşınıza birçok seçenek çıkmaktadır. 1.75 karat ağırlığından 4 karata kadar uzanan bir liste mevcuttur. Farklı renklere, farklı büyüklüklere ve karat değerlerine göre birbirinden güzel yüzük seçimleri yapabilirsiniz. İyi bir pırlanta seçimi yapmak isteyenler için de bazı temel unsurların bulunduğu bilinmektedir. Bu detayları inceleyerek pırlanta yüzük kaç karat olmalı anlayabilirsiniz.

  • Evlenme teklifi için uygun olan tektaş pırlanta yüzük karat değerini araştırıyorsanız o zaman karşınıza farklı değerler çıkacaktır. İdeal olan pırlanta karat değerleriyse 0.30 ila 0.90 aralığında değişiklik göstermektedir.

  • Beştaş veyahut tamtur pırlanta yüzük alacaksanız o zaman karat ağırlığı, bulunan pırlantaların toplam ağırlığına eşittir. Büyüklük konusunda net bir sınırlama yapmak mümkün değildir. Karat değeriyse 0.50 ila 2.00 arasında değişiklik göstermektedir. Karşınıza farklı pek çok modelin çıkabilmesi mümkündür.

  • En yüksek karat pırlanta değerleriyle de karşılaşabilirsiniz. Bu aşamada karşınıza çıkan karat ağırlıklarının normalden iki kat daha fazla olması mümkündür. Bütçenize uygun olanı tercih ederek sizler de en iyi karat değerini tercih edebilirsiniz.

 

 

Back to Top
Heyecan verici yeni tasarımlar, kampanyalar ve çok daha fazlasını ilk öğrenen siz olun.


Ücretsiz Kargo

Ücretsiz Kargo ve Kolay İade

Tüm Tektas.com siparişlerinizde ücretsiz
olarak gönderim ve kolay iade imkanı sunuyoruz.

Sigortalı Gönderimler

Sigortalı Gönderimler

Siparişinizdeki ürünler size
ulaşana kadar %100 sigortalıdır.

Güvenli Alışveriş

%100 Güvenli Alışveriş Garantisi

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler %100 garanti kapsamındadır.

Hizmetinizdeyiz

Hizmetinizdeyiz

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler ömür boyu bakım garantilidir.