Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim    

Pırlanta Seçmenin Püf Noktaları

Takı ve aksesuarların olmazsa olmazlarından biri olarak bilinen pırlanta modelleri çok uzun zamandır kullanılmaya devam ediliyor. Pırlanta nedir sorusunun yanı sıra pırlantanın nasıl seçilmesi gerektiği de çokça merak ediliyor. Detaylandırırsak da kişinin kendi tarzına en uygun olan pırlanta seçimini yapması özen isteyen bir konu. Çünkü pırlanta seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaların olduğu biliniyor. Sizler seçimleriniz sırasında daha bilinçli hareket ederseniz o zaman aradığınız modeli kolayca bulabilirsiniz. Pırlantanızı doğru bir şekilde değerlendirebilir ve tam olarak istediğiniz kalite ve tarzı yansıtan bir takı seçmiş olursunuz.

Pırlanta alırken bilinmesi gerekenler içerisindeyse birden fazla unsur bulunuyor. Pırlanta nasıl anlaşılır bilmelisiniz. Öncelikli olarak pırlantanın kesiminin nasıl olması gerektiği önemli. Pırlantanızın berraklığının ne durumda olacağı da bilinçli şekilde yaklaşılması gereken konulardan. Ayrıca kaç karat pırlanta iyidir sorusuna da cevap verebiliyor olmalısınız. Örnekleri çoğaltmak da mümkün. Sizler bu konularla ilgili detaylı bilgi sahibi olduğunuz zaman daha doğru seçimler yapabilirsiniz.

Pırlanta Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

En çok tercih edilen takılardan olan pırlanta, kadınların zarafetini ve güzelliğini taçlandırıyor. Eski dönemlerden bu yana büyük bir ilgi gören pırlanta seçimde dikkat edilmesi gerekenler bulunuyor. Tüm bunlara özen gösterildiği vakit de sevilerek kullanılacak, sizin için en iyi olan pırlanta modelini temin etmiş olabiliyorsunuz. Bilmeniz gereken konularsa şu şekilde sıralanıyor;

  • Pırlantaların benzersiz güzelliğinin ortaya çıkması için kesimine dikkat edilmelidir. Pırlanta kesimi aslında taşın kesimiyle ilgili özelliklerini yansıtmaktadır. Pırlantaların ışığı kırma yeteneğiyse kesimlerle oluşturulmaktadır. Sizler de kusursuz bir renk elde ederken doğru kesimi yapılmış bir pırlanta ile ışıltı elde edebilirsiniz. Diğer türlü pırlanta modelleri mat bir görünüm elde edecektir. Zira pırlantaları pırlanta yapan şey, büyüleyici bir ışıltıya sahip olmasıdır.

  • Pırlantanın berraklığı dikkat edilmesi gereken konu başlıklarından biri. İçerisinde kullanılan saf karbon zerreleriyle beraber berraklık da belirlenmektedir. Bir pırlantanın berraklığı da özel olarak kullanılan tekniklerle hesaplanmaktadır.

  • Pırlanta renkleri öne çıkan konulardan biridir. Detaylı olarak incelediğiniz zaman da pırlantanın renk çeşitliliğinin koyu sarı ile parlak beyaza doğru uzandığını görebilirsiniz. Ancak unutulmaması gereken nokta, pırlanta ne kadar renksizse o kadar değerli kabul edilmektedir.

Pırlanta Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Pırlantaların satın alınmasında incelenmesi gereken birçok unsur olduğu biliniyor. Renkler, kesimler ve berraklık pırlantanın değerini belirliyor. Öne çıkan noktalardan biri de pırlantanın seviyesi olarak geçer. Berraklıktan ağırlığa kadar birçok detay da pırlanta seviyelerinin belirlenmesinde rol almaktadır. Ağırlığın tanımlanması noktasında karatın nasıl olması gerektiğine değinilmektedir. Karat değeri, gramın beşte bir ağırlığına denk gelmektedir. Pırlantanın değerinin belirlenmesi sırasında da karat ağırlığı önemli bir unsurdur.

Bir pırlantanın seviyesinin ve değerinin belirlenmesinde tek başına kullanılmasa da önemli bir etkisi vardır. Özellikle fiyatların belirlenmesinde aynı renge, kesime ve berraklığa sahip olan pırlantanın fiyatı karat belirlemektedir. Unutulmaması gereken nokta pırlanta seçimi sırasında büyüklük arttıkça karat değerinin de artacağı olmalıdır. Böylece pırlanta alırken nelere dikkat edilmelidir sorusunun cevabını unutmamış olursunuz.

En Çok Tercih Edilen Pırlantaların Özellikleri Nelerdir?

Kendinize veyahut sevdiklerinize hediye olarak satın alacağınız pırlanta yüzük ve diğer modellerde öne çıkan bazı özellikler bulunur. Sizler de bu özelliklere bakarak sizin için en uygun karat ölçüsünü belirleyebilir, doğru rengi seçebilirsiniz. Pırlanta yüzük seçimi yaparken bir karat genellikle maddi durumu iyi olan kişilerce tercih edilmelidir. Sizler evlilik teklifi gibi özel günler için seçim yapıyorsanız o zaman 0,20 ila 0,40 aralığındaki modellerle karşılaşırsınız. Renk seçenekleri açısından da en çok F ve G renk pırlantalar öne çıkar. Çünkü gerek görünümleri gerekse kaliteleriyle çok daha uygun oldukları düşünülür.

Back to Top
Heyecan verici yeni tasarımlar, kampanyalar ve çok daha fazlasını ilk öğrenen siz olun.


Ücretsiz Kargo

Ücretsiz Kargo ve Kolay İade

Tüm Tektas.com siparişlerinizde ücretsiz
olarak gönderim ve kolay iade imkanı sunuyoruz.

Sigortalı Gönderimler

Sigortalı Gönderimler

Siparişinizdeki ürünler size
ulaşana kadar %100 sigortalıdır.

Güvenli Alışveriş

%100 Güvenli Alışveriş Garantisi

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler %100 garanti kapsamındadır.

Hizmetinizdeyiz

Hizmetinizdeyiz

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler ömür boyu bakım garantilidir.