Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim    

Pırlanta Renkleri Nelerdir?

Geçmiş zamanlarda olduğu gibi şimdilerde de en değerli mücevher pırlanta olarak görülmektedir. Kadınların hayallerinde yer alan, sevilerek kullanılan pırlantalar kaliteli ve dikkat çeken aksesuarlar olarak yorumlanırlar. Farklı modelleriyle beraber öne çıkan mücevherler olarak geçerler. Hem zarafeti hem de ışıltıyı bir araya getiren pırlantalar, kadınların da olmazsa olmazlarından birisidir. Pırlanta denildiği zaman öne çıkan konulardan biri de pırlanta renkleri olarak geçmektedir. Göz alıcı tasarımlarıyla kadınların beğenisine sunulan pırlantalar, renk çeşitliliğiyle de öne çıkmaya devam etmektedir. Sevdiklerinize alacağınız özel hediyenin çok daha kıymetli olması için renk seçimlerinde de bilinçli davranabilirsiniz.

Pırlanta denildiği zaman çoğu zaman akla bir renk gelmez. Hatta pırlanta taşları genel olarak renksizdir. Ancak pırlantalar belli belirsiz olarak da olsa ton farklılıklarına sahiptirler. Sizler çıplak gözle baktığınızda tüm pırlantaları aynı renkte görebilirsiniz. Ancak pırlantaların hiçbiri aynı renkte değildir. Pırlanta renkleri, tüm dünyada standart olarak kabul edilmektedir. Amerika Geomoloji Enstitüsü tarafınca da pırlanta renkleri sıralaması yapılmıştır. Bu renkler D harfinden başlayarak Z harfine kadar sıralanmıştır. Yapılan bu sınıflandırma da pırlantaların nadir oluşunu ve kalitesini göstermektedir.

Genel olarak bilgi vermek gerekirse karşınıza çıkacak olan en değeri pırlantalar, en renksiz olanlarıdır. Çünkü tamamen renksiz olan bir pırlanta bulmak çok zordur. İmkânsız gibi görünen bu durum karşısında, renksiz olan pırlanta en değerlisi ve nadir bulunanı olarak kabul edilmektedir. Diğer yandan çok belirgin rengi olan pırlanta modeli bulmak da yok denecek kadar azdır.

Pırlanta Renk Sınıflandırılması Nasıldır?

Pırlanta renk skalası, pırlantaların beyazlığına, parlaklığına ve kalite durumuna göre belirlenmektedir. Ayrıca pırlantalara yapından baktığınız zaman aralarındaki farklılıkları anlayamazsınız. Var olan çok ince detaylar pırlanta kalitesinin birbirinden ayrılmasına neden olmaktadır. Detaylandırmak gerekirse de en iyi pırlanta renkleri, D harfiyle gösterilmektedir. D dereceli olan pırlantalar renksiz olan pırlanta kabul edilmektedir. Oldukça değeri ve nadir bir pırlanta sınıfı olarak görülmektedir. Renkleri, sahip olduğu beyazlığı sayesinde Z harfine göre bazı değişiklikler yaşanmaktadır. Pırlanta seçimi yapılırken de bu detaylara karşı dikkatli olmakta fayda vardır.

Pırlanta renk kodları D, E ve F harflerinde olanlar, renksiz pırlantalar olarak görülmektedir. Ancak aralarında var olan farklılıklar mücevher uzmanları tarafından anlaşılmaktadır. Uzmanlar, pırlantaları özel ekipmanlar tarafından inceledikleri zaman aradaki farkı görebilirler. Renksiz sınıflara yakın olan beyaz pırlantalar G, H, I, J harflerinden oluşmaktadır. Bu pırlantalar içerisinde yer alan sarı tonları bakıldığı zaman fark edilmemektedir. Ancak renksiz olan pırlantayla yan yana koyduğunuzda farkı anlayabilirsiniz. Pırlanta renk kodları içerisinde hafif renkli sınıflar da bulunmaktadır. Bu renkler K, L, M şeklinde derecelendirilmektedir. Çıplak gözle baktığınız zaman sarımsı renk tonunu kolaylıkla fark edebilirsiniz. Diğer pırlantalara göre daha uygun fiyatlarda olduklarını söylemek de mümkündür.

En İyi Pırlanta Rengi Nedir?

Pırlanta renk sınıfları incelendiği zaman D harfinden Z harfine kadar birçok seçeneğin bulunduğu anlaşılmaktadır. D harfi, renksiz olan pırlantaları temsil etmektedir. En iyi kabul edilen pırlantalar renksiz pırlanta olarak görülmektedir. Ayrıca bir pırlanta için en iyi renk seçimi D renk skalası içerisinde olandır. Oldukça nadir olan bu pırlantalar, stile göre değişiklik gösterebilir. Yani en iyi pırlanta rengi, sınıflandırmaların yanı sıra, farklı tarzlara ve beğenilere göre çeşitlendirilebilmektedir. Daha çok gösterişten hoşlanan kadınların tercihi D sınıf pırlantadır. Farklı beğenileri olan kadınlar, farklı pırlanta renklerini de kendileri için en iyi renk seçimi olarak yorumlamaktadır. Bu konuda önemli olan kişinin beklentilerine hitap etmesi ve kalitesidir.

Back to Top
Heyecan verici yeni tasarımlar, kampanyalar ve çok daha fazlasını ilk öğrenen siz olun.


Ücretsiz Kargo

Ücretsiz Kargo ve Kolay İade

Tüm Tektas.com siparişlerinizde ücretsiz
olarak gönderim ve kolay iade imkanı sunuyoruz.

Sigortalı Gönderimler

Sigortalı Gönderimler

Siparişinizdeki ürünler size
ulaşana kadar %100 sigortalıdır.

Güvenli Alışveriş

%100 Güvenli Alışveriş Garantisi

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler %100 garanti kapsamındadır.

Hizmetinizdeyiz

Hizmetinizdeyiz

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler ömür boyu bakım garantilidir.