Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim    

Pırlanta Fiyatı Neye Göre Belirlenir?

Pırlanta almadan önce en çok sorulan sorulardan birisi “Pırlanta fiyatı nasıl hesaplanır?” sorudur. Pek çok kişi mücevher dünyasının olmazsa olmazlarından olan pırlantanın nasıl fiyatlandırıldığını merak etmektedir. Zira günümüzde pek çok mücevher çeşidinde pırlanta dokunuşlarının olduğu görülmektedir. Pırlanta yüzük, bileklik ve pırlanta kolye gibi takı seçenekleri içerisinde incelikli ve modern bir görünümün olduğu da anlaşılmaktadır Pırlantalar, kadınların daha şık ve estetik görünmesinde önemli bir rol üstlenmektedir.

Pırlantalar, özel tasarımlar ve yenilikçi görünümlerle buluşurken tasarımlar arasındaki fiyatlar da farklılık göstermektedir. Yani pırlanta fiyat aralıklarının değişiklik göstermesi mümkündür. Pek çok kişi bu konuda araştırma yaparken fiyatların bazı hususlara göre değiştiğini anlamaktadır. Bunlardan söz etmek gerekirse pırlantanın karat oranı, kesimi, berraklığı ve daha pek çok detay fiyatlandırmayı değiştirmektedir. Bu aşamada öne çıkan seçeneklerden her birinin fiyatlar üzerinde etkisi vardır. Yani pırlanta fiyatları karat oranı yükseldikçe artmaktadır. Pırlanta fiyatlarını etkileyen detaylar hakkında bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz:

  • Pırlantada Berraklık Oranları

Berraklık, elmas oluşumunda ya da elmasın yüzeyinde bulunan izleri temsil eder. Barındırdığı oran, pırlantanın fiyatının belirlenmesinde önemli bir rol oynar. Pırlantanın içerisinde bulunan izler, bu izlerin konumu ve boyutları berraklık sınıfını belirlemektedir. Bir pırlantanın berraklık oranı düştükçe fiyatının da azaldığı bilinmektedir. Bundan dolayı berrak olan pırlantalar diğerlerine göre çok daha maliyetlidir. Bundan ötürü pırlanta fiyatı hesaplama aşamasında da önemli rolü olan seçeneklerdendir.

  • Pırlanta Karat Oranları

Pırlantaların ağırlığını ölçmek için karat kullanılmaktadır. Karat bir pırlantanın ne kadar ağır olduğu hakkında bilgi vermektedir. Son dönemlerde karat oranlarını incelediğiniz zaman geniş bir yelpazenin olduğunu anlamanız da mümkündür. Karat oranının yükselmesine bağlı olarak görünümünün daha ihtişamlı hale geldiği anlaşılmaktadır. Ancak bu aşamada belirtilmesi gereken detay karat oranının artmasıyla beraber fiyatlandırmanın da yükseliyor olmasıdır. 1 karat pırlanta fiyatı, diğer karat oranlarına göre farklılık göstermektedir.

  • Pırlanta İşçiliği

Pırlanta fiyatlarının belirlenmesinde rol alan seçeneklerden biri pırlanta işçiliğidir. Yani pırlantanın tasarımı sırasında ne kadar zaman harcanmışsa pırlantanın fiyatı ona göre yükselmektedir. Bundan ötürü klasik pırlanta tasarımları daha uygun fiyatlarla karşınıza çıkmaktadır. Bunlara ek olarak işçilik gerekli olan pırlantaların daha yüksek fiyatlarla satışa sunulduğu anlaşılmaktadır. Diğer yandan pırlanta fiyatları üzerindeki etkisi tek başına değildir. Pırlanta gram fiyatı gibi detaylarla beraber etki etmektedir.

  • Pırlantada Uluslararası Sertifika

Satın alacağınız pırlantayla ilgili temel konuları uluslararası sertifika sayesinde öğrenebilirsiniz. Tercihinizin daha kaliteli ve yenilikçi olabilmesi konusunda uluslararası pırlantaların önemli bir rolü bulunmaktadır. Tüm bunlar pırlanta kalitesinin belirlenmesinde etkilidir. Pırlanta sertifika işlemleri, yalnızca alıcı için değil satıcı için de büyük bir önem arz eder. Fiyatlandırma konusunda etki sahibidir. Kullanıcıların pırlantalarıyla ilgili detaylı ve doğru bilgi almalarında etkisi yüksektir.

  • Pırlantanın Kesim Detayları

Pırlanta taş fiyat hesaplamalarında rol alan seçeneklerden bir diğeri pırlanta kesimidir. Bir hayli önemli olan pırlanta kesimi ışıltı, parlaklık gibi etkilerle öne çıkmaktadır. Kesim oranları denildiği zaman da simetri ve parlaklık gibi detaylar anlaşılmaktadır. Pırlantaların fiyatları belirlenirken kesim fiyatları direkt olarak etkileyebilmektedir. Hatta pırlantanın en yüksek ve en düşük fiyatlardan satılmasında etki sahibi olduğu anlaşılmaktadır.

Pırlanta kesimi başarılıysa pırlantanın daha ışıltılı bir görünüm elde edileceği bilinmektedir. Bunlara ek olarak pırlanta yüzeyinden giren ışık diğer taraftan yansıyorsa bu da fiyatın belirlenmesinde etki sahibidir. Çünkü kesim işlemi başarılı ise o zaman ışık yansıyıp dağılmaktadır. Bu da daha ışıltılı bir görünüm elde edilmesinde rol oynamaktadır.

Pırlanta fiyatları birçok etkene bağlı olarak değişebilir. Sizler de tektas.com üzerindeki pırlantaları inceleyerek arzu ettiğiniz mücevhere sahip olabilirsiniz.

Back to Top
Heyecan verici yeni tasarımlar, kampanyalar ve çok daha fazlasını ilk öğrenen siz olun.


Ücretsiz Kargo

Ücretsiz Kargo ve Kolay İade

Tüm Tektas.com siparişlerinizde ücretsiz
olarak gönderim ve kolay iade imkanı sunuyoruz.

Sigortalı Gönderimler

Sigortalı Gönderimler

Siparişinizdeki ürünler size
ulaşana kadar %100 sigortalıdır.

Güvenli Alışveriş

%100 Güvenli Alışveriş Garantisi

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler %100 garanti kapsamındadır.

Hizmetinizdeyiz

Hizmetinizdeyiz

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler ömür boyu bakım garantilidir.