Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim    

Yaka Şekline Göre Kolye Seçimi Nasıl Olmalı?

 

Özellikle kadınlar için dış görünüşün vazgeçilmez tamamlayıcıları takılardır. Hem günlük yaşamda hem de özel günlerde minik bir dokunuş ile havanızı değiştirecek olan takılar, herkesin tarzına göre değişiklik gösterse de takı kullanımında bilinmesi gereken bazı püf noktalar bulunur. Günlük stili tamamlarken ilk tercih edilen aksesuarlar arasında kolyeler bulunur. Kombinlerinizi daha şık bir hale getirmek için tercih edeceğiniz kolyelerde yaka şekliniz oldukça önemlidir. Hangi kolyenin hangi yaka şekliyle tercih edilmesi gerektiğini bilmek uyumlu ve gösterişli olmanıza yardımcı olur.

Şık olmanın ve şık görünmenin en önemli püf noktalarından biri kıyafet ve takıların birbirleri ile uyumlu olmasıdır. Bu sebeple her kolyeyi her yaka modeli ile kullanmamalısınız. Yaka tipine göre kolye seçimi yapmak sizi fazlasıyla zarif ve şık gösterir.  Aksi takdirde kıyafetleriniz ne kadar şık olursa olsun yanlış kolye seçimi bütün şıklığınızı bozabilir. Böylece hoş olmayan bir görünüme kavuşabilirsiniz.

 

Hangi Yakaya Hangi Kolye?

Kıyafetlerinizin harika bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız kolyelerinizi yaka tipinize göre seçmelisiniz. Özellikle pırlanta kolyeler için yaka tarzı oldukça önemli konulardan biri. Hangi yaka hangi kolye sorusu hakkında fikir edinmek isterseniz kıyafetinize göre doğru kolye seçimi şu şekilde sıralayabiliriz:

1. Asimetrik Kesim Yaka

Yaka modeli kısmen kapalı olduğu için kombinlenmesi zor bir yaka modelidir. Asimetrik olduğundan dolayı da işleri riskli bir hale getirebilir. Kolye tercih edilmemesi daha doğru bir karar olurken, ince ve zarif bir kolye ya da tamamen zincir şeklinde olan kolyeler tercih edilebilir.

2. Yuvarlak Yaka

Kıyafetinizin yakası yuvarlak ise yine doğru orantılı olarak yuvarlak gelen bir kolye tercihi ile şık bir görünüme sahip olabilirsiniz. Örneğin: boynunuzdan hafifçe aşağı kayan inci bir kolye tercih edebilirsiniz.

3. Kare Yaka

Açık denebilecek bir yaka modeli olan kare yaka kıyafetlerde kısa ve orta boy kolyeler tercih edilmelidir. Eğer kare kısmı aşağıda kalıyor ise hacimli ve yoğun kolyeler de tercih edebilirsiniz.

 

 

 

4. Boğazlı Yaka

Boğazı tamamen kapalı olan kıyafetler tercih edildiği zaman uzun ve volümlü kolyeler tercih edilmelidir. Büyük ve gösterişli kolyeler boğazlı yaka kıyafetler ile oldukça uyumludur.

5. Straplez Yaka

Straplez kıyafetler için de kolye seçimi oldukça kolaydır. Abiye elbiselerde sık bir şekilde kullanılan straplez yakalarda gösterişli ve taşlı kolyeler tam bir tamamlayıcı aksesuarlar arasındadır.

6. Kalp Yaka

Yakaya göre kolye seçenekleri arasında kalp yaka da bulunur. Straplez yakayla benzerlik gösteren bu yaka modelinde dolgun, kısa ya da kalın kolyeler tercih edilmelidir.

 

 

 

V Yakaya Nasıl Kolye Takılır?

 

Kıyafetler arasında en çok tercih edilen modellerden biri v yakalı kıyafetlerdir. Pek çok kadın v yaka kıyafet giydiği zaman nasıl bir kolye takması gerektiğini araştırır. V yaka bir kıyafet ideal olarak takılması gereken kolye köprücük kemiklerinizin hemen altına oturan kısa kolyelerdir. Bunun yanı sıra büyük kolyeler ve boncuklu kolyeler de kıyafetinize heyecan katmanıza yardımcı olur.

Farklı bir tarz oluşturmak isterseniz gerdanlık kolyeleri de tercih edebilirsiniz. Birbirinden farklı ama birbiri ile uyumlu olan birkaç farklı kolyeyi de v yaka kıyafetiniz ile takabilir, daha gösterişli bir görünüme sahip olabilirsiniz. Hem parlaklığı hem de kesimi ile dikkat çekici olan birden fazla pırlanta kolyeler birbirleri ile kombinlenebilen kolyeler arasında bulunur. Pek çok seçeneğe sahip olan tektas.com’u inceleyerek dilediğiniz kolye seçeneklerini görebilir, güvenle satın alabilirsiniz.

Back to Top
Heyecan verici yeni tasarımlar, kampanyalar ve çok daha fazlasını ilk öğrenen siz olun.


Ücretsiz Kargo

Ücretsiz Kargo ve Kolay İade

Tüm Tektas.com siparişlerinizde ücretsiz
olarak gönderim ve kolay iade imkanı sunuyoruz.

Sigortalı Gönderimler

Sigortalı Gönderimler

Siparişinizdeki ürünler size
ulaşana kadar %100 sigortalıdır.

Güvenli Alışveriş

%100 Güvenli Alışveriş Garantisi

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler %100 garanti kapsamındadır.

Hizmetinizdeyiz

Hizmetinizdeyiz

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler ömür boyu bakım garantilidir.