Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim    

Altın Temizliği Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Altın Temizliği Nasıl Yapılır?

Altın temizliği nasıl yapılır, kullandığı takıların kararması sorununu yaşayan kişiler tarafından araştırılıyor. Altın parlaklığı ile memnun ederken kararması halinde ise kullanımı mümkün olmuyor. Kararan altın takıları kuyumculara götürerek bir miktar ödeme karşılığında temizletme imkanı bulabilirsiniz. Her defasında bu şekilde kuyumcuya gitme ihtiyacını duymadan evde kendi başına temizliği yapmak isteyen kişiler içinse pratik çözümler bulunuyor.

Altın bileklik temizleme sırasında en çok dikkat edilmesi gereken noktalar arasında altında kırık ve çatlak olmamasıdır. Ayrıca üzerinde değerli taşlar bulunuyorsa taşlarında zarar görmemesine dikkat edilmesidir. Eğer altın temizleme yöntemleri arasında yer alan bulaşık deterjanı ve karbonat gibi maddelerden olumsuz etkilenecek taşlar bulunuyorsa kesinlikle evde temizliği yapmamanız gerekir.

Evde Altın Temizliği Nasıl Yapılır?

Altın takılar özellikle yaz mevsimlerinde kişinin çok terlemesinden ve yoğun nemden dolayı kararabilir. Evde altın temizliği nasıl yapılır konusunda bilgi sahibi olan kişiler yaz mevsimlerinde her istediklerinde temizliği yapabiliyorlar. Altın kolye nasıl temizlenir konusunda verilebilecek öneriler arasında şunlar bulunur:

  • Bulaşık deterjanı ile: Ilık suya birkaç damla bulaşık deterjanı dökerek hazırlanan suyun içine batırılarak bekletilmeli ve ardından yumuşak bir fırça ile üzerindeki kirlerden arındırmalıdır. En sonunda durulanarak yumuşak bir bezle kurulanmalıdır.

  • Amonyak ile: Evde altın temizleme yöntemi olarak tercih edilen amonyak ve su karışımı bulunuyor. 6 ölçek suya 1 ölçek amonyak karıştırarak hazırlanan solüsyonla temizlik pratik şekilde yapılabiliyor.

  • Kaynar su ile: Altın takıların üzerine dökülecek kaynar su ile üzerinde biriken kirlerden arınmasını sağlayabilirsiniz.

  • Diş macunu ile: Diş macunu altın takıların temizliğinde kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken nokta ise macunun çok fazla sürülmemesi ve sert fırça ile temizliğin yapılmamasıdır.

  • Karbonat ve tuz ile: Tuz ve karbonat eklediğiniz sıcak suda altın takılarınızı bekleterek üzerindeki kirden arındırabilirsiniz.

 

 

 

Altın Takılar Nasıl Temizlenir?

Altın temizleme nasıl yapılır konusunda belirttiğimiz yöntemlerin hepsinden olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Üzerinde taşlar olan altın yüzük temizliği sırasında ise takıyı uzun süre suda bekletmemeye dikkat edilmesi gerekir. Üzerinde taş bulunan altın küpe temizliği sırasında da taşlı bölümler su içinde uzun süre kalmamalıdır. Su taşın altına yapışmasını sağlayan maddenin özelliğinin kaybolmasına neden olabilir. Üzerinde taş bulunan takılarınızı hassas şekilde temizlemeli ve eğer taşların oynadığından endişe ediyorsanız mutlaka uzmanından destek almalısınız.

Altın yüzük temizleme ve diğer altın takılarınızı temizlerken kimyasalları kesinlikle fazla kullanmamaya özen göstermelisiniz. Deterjan, karbonat, tuz, amonyak ile temizledikten sonra mutlaka bol su ile durulamalı ve kurutmalısınız.

Kendi başına kurumaya bırakmamalısınız. Altın takı temizliği sırasında dikkat etmeniz gereken önemli noktalar arasında ise mutlaka durularken altına bir tabak benzeri bir şey yerleştirmenizdir. Aksi takdirde özellikle küçük takılar elinizden kayıp düştüğünde kaybolabilir.

Back to Top
Heyecan verici yeni tasarımlar, kampanyalar ve çok daha fazlasını ilk öğrenen siz olun.


Ücretsiz Kargo

Ücretsiz Kargo ve Kolay İade

Tüm Tektas.com siparişlerinizde ücretsiz
olarak gönderim ve kolay iade imkanı sunuyoruz.

Sigortalı Gönderimler

Sigortalı Gönderimler

Siparişinizdeki ürünler size
ulaşana kadar %100 sigortalıdır.

Güvenli Alışveriş

%100 Güvenli Alışveriş Garantisi

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler %100 garanti kapsamındadır.

Hizmetinizdeyiz

Hizmetinizdeyiz

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler ömür boyu bakım garantilidir.