Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim    

Öğretmenler Günü Ne Zaman?

 

Öğretmenler Günü, her yıl 24 Kasım'da kutlanır ve Tektas.com markası bu özel günü öğretmenlere altın takılarla kutlamak için ideal seçenekler sunar. Ülkemizde 1981 yılından bu yana büyük bir coşkuyla kutlanan öğretmenler günü, her yıl büyük bir coşku ve çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor. Öğretmenler Günü'nün ilk ortaya çıkışı Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981'de, Başöğretmen olduğu gün yurt çapında kutlanmaya karar veriliyor. 24 Kasım 1928 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği unvanını alıyor. Bakanlar Kurulu Atatürk'ün bu unvanı almasına 11 Kasım 1928 tarihinde yaptığı toplantıda karar veriyor ve açıklamasını 24 Kasım'da yapıyor Millet Mektepleri Talimatnamesinde yayınlanıp resmileşen bu tarih her yıl öğretmenler günü olarak kutlanıyor.

 

Her yıl önemli bir gün olarak kutlanan Öğretmenler Günü, Atatürk'ün 100. doğum yıldönümü olan 1981'de ilk olarak kutlanıyor. Mesleğini icra eden öğretmenleri onurlandırmak adına çeşitli etkinlikler düzenlenerek kutlanan Öğretmenler Günü, pek ülkede kutlanıyor. 1994'ten bu yana her yıl 5 Ekim UNESCO tavsiyesiyle kutlanan Öğretmenler Günü, ülkemizde 24 Kasım'da kutlanıyor.

 

Ülkeler kendi kültürel ve tarihi özelliklerine ve okul tatil günlerine göre çeşitli tarihlerde kutluyorlar. Bunlara birkaç örnek verecek olursak: 12 Arap ülkesinde (Cezayir, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Bahreyn, Libya, Umman, Yemen, Tunus, Suudi Arabistan, Mısır) her yıl 28 Şubat tarihinde kutlanıyor. Öğretmenler Günü'nün tarihleri ülkelere göre değişik gösterdiği gibi, tatil olup olmadığı da ülkelere göre değişiklik gösteriyor. Öğretmenler Günü, öğretmenlere olan minnettarlığınızı ve takdirinizi ifade etmek için bir fırsat. Eğitimcilerin toplumun ilerlemesinde ne kadar büyük bir rol oynadığını hatırlamak ve onlara teşekkür etmek için çeşitli yollarla kutlanabilir, öğretmenlerinize küçük hediyeler alabilir veya onlara teşekkür kartları yazabilirsiniz.

 

Öğretmenler Günü İlk Ne Zaman Kutlandı?

Ulu Önder Atatürk'ün Başöğretmenlik unvanı resmileştiği gün ülkemizde Öğretmenler Günü ilan ediliyor ve her yıl bu tarih Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Öğretmenler Günü, birçok ülkede öğretmenlere ve eğitimcilerin toplum içindeki önemine olan saygıyı ve takdiri ifade etmek amacıyla her yıl düzenlenen bir kutlama günü. Böylesine saygıdeğer bir mesleği icra eden öğretmenler için yapılan tören ve kutlamalar bugünün anlam ve önemini gösterir.

 

Öğretmenler Günü, eğitimcilerin katkılarına ve öğrencilere bilgi ve değerler aktarma görevlerine vurgu yaparak, onların toplumun temel yapı taşları olduğunu hatırlatır. Öğretmenler Günü ne zaman olursa olsun her gün eğitimcilerin zorlu görevlerini yerine getirirken verdikleri emeğe ve fedakarlığa olan saygı ve minnettarlığımızı ifade etmek için bir fırsat. Öğrenciler, veliler ve toplum genelinde öğretmenlere teşekkür etme ve takdir gösterme şansı sunar. Öğretmenler Günü'nün ilan edilmesi Kenan Evren tarafından gerçekleştirilmiş. Bu özel gün her eğitim öğretim yılında hem öğrenciler hem de öğretmenler tarafından sabırsızlıkla bekleniyor ve büyük bir coşkuyla karşılanıyor. Yüz binlerce öğrenci ve öğretmen Öğretmenler Günü'ne odaklanıyor ve bu özel günde yapılacak etkinlik ve törenler için çalışmalar yürütüyor. Bugün, öğretmenlerin önemli bir rol oynadığı ve topluma katkı sağladığı anlamına gelir.

 

Kutlamalar genellikle okullarda, öğrencilerin öğretmenlerine teşekkür ettiği etkinliklerle, ödül törenleriyle ve benzeri etkinliklerle kutlanır. Her ülkede farklı tarihlerde kutlansa da anlam ve önemi büyük olan Öğretmenler Günü, ülkemizde ilk olarak 26 Kasım 1992 tarihinde Resmî Gazete‘de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşiyor. En kutsal mesleklerden biri olan öğretmenlik için kutlanan bu özel gün sayesinde öğretmenlerin önemi daha iyi idrak ediliyor. İlk kutlandığı günden bugüne kadar coşkusunu kaybetmeden, her geçen yıl aynı coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Tektaş altın takılarıyla öğretmenlere teşekkür etmenin zarif bir yolunu sunar.

Back to Top
Heyecan verici yeni tasarımlar, kampanyalar ve çok daha fazlasını ilk öğrenen siz olun.


Ücretsiz Kargo

Ücretsiz Kargo ve Kolay İade

Tüm Tektas.com siparişlerinizde ücretsiz
olarak gönderim ve kolay iade imkanı sunuyoruz.

Sigortalı Gönderimler

Sigortalı Gönderimler

Siparişinizdeki ürünler size
ulaşana kadar %100 sigortalıdır.

Güvenli Alışveriş

%100 Güvenli Alışveriş Garantisi

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler %100 garanti kapsamındadır.

Hizmetinizdeyiz

Hizmetinizdeyiz

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler ömür boyu bakım garantilidir.