Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim    

Bilmeniz Gereken Pırlanta Kesimleri!

 

Pırlanta, çok uzun yıllardan bu yana mücevher yapımında en popüler olan taşlardan biri olarak görülüyor. En sert doğal madenlerden biri olmasının yanı sıra kesimi ve parlaklığıyla ön planda tutuluyor. Pırlanta mücevherleri incelediğiniz zaman müthiş bir görsel etkisinin olduğunu anlayabiliyorsunuz.

 

 

 

 

 

 

Özel teknikler ve şekillerle hazırlanan pırlantalar, kesimleri ve ışıltısıyla da güzelliğini arttırmaya devam ediyor. Doğal pırlanta seçenekleri içerisinde bulunan materyallerden ötürü farklı şekillere bürünebiliyor. Ancak bir pırlantanın en iyi görünüme sahip olması için en cazip olacak şekilde kesilmesinde fayda vardır. Bu kesim şekilleri, pırlantanın ışığı çok daha iyi bir şekilde yansıtmasını sağlar. Görüntüsünün daha çok daha iyi bir biçimde ortaya çıkması mümkündür. Ek olarak kullanılan pırlanta kesimleri, farklı estetik görünümlerle bir araya gelmenizi sağlar. Pırlanta kesimlerinde de muhakkak bilmeniz gereken bazı özel teknikler yer alıyor. Bunları örneklendirmek gerekirse;

  • Yuvarlak Kesim Pırlanta

Pırlanta kesim modelleri içerisinde yer alan yuvarlak kesim pırlantalar, klasik pırlanta kesimi olarak bilinir. Çok uzun zamandan bu yana en yaygın olarak kullanılan seçenektir. Yuvarlak kesim pırlantaların üst kısmında parlaklık ve ışıltı oluşturmak amaçlanır. Bunun için de görsel bir etki oluşturmak adına özel bir teknik kullanılmaktadır. Yuvarlak kesim pırlanta seçenekleri hassas bir işlemden geçer. Özel ekipman ve uzman bir mücevheratçı sayesinde istenilen şekil verilir. Elbette pırlanta kesim şekilleri, pırlantanın boyutuna, kesim kalitesine, ağırlığına göre de değişebilmektedir. Tüm bunlar, pırlantanın değerinin belirlenmesinde önemli etkilere sahiptir. Detaylı incelediğiniz zaman yuvarlak kesim pırlantaların daha değerli sayıldığını görebilirsiniz.

  • Damla Kesim Pırlanta

Pırlanta kesim çeşitleri arasında bulunan damla kesim pırlanta yuvarlak ve markiz kesimin birleşimidir. Damla şeklinde bir görünüm elde etmek amaçlanır. Bunun için de yarım ay ve dikdörtgen bir yüzeye sahip olduğu görülür. Damla kesim pırlantaların yüzeyinde birçok ışığın yansıdığı bilinmektedir. Pırlantanın daha parlak ve ışıltılı bir görünüm kazanmasında da önemli bir etkisinin olduğu bilinir. Kullanılan kesim tekniği sayesinde çok modern ve zarif bir görünüm elde edilir.

  • Kalp Kesim Pırlanta

İsminden de anlaşılacağı üzere pırlanta kesim türleri içerisinde yer alan kalp kesim pırlanta, kalp şeklini alan pırlantadır. Pırlantanın güzelliğini yansıtan ve duygusal bir yönü bulunan tasarımlardan birisidir. Şeffaf bir yüzeyinin olmasının yanı sıra daha parlak bir görünüm sunar. Diğer kesim seçenekleriyle karşı karşıya koyduğunuz zaman özel bir kesim türü olduğu anlaşılmaktadır. Kalp kesim pırlanta kesim kalitesi ve boyutları değerini etkileyen faktörler arasındadır.

  • Zümrüt Kesim Pırlanta

Adını zümrüt taşınan alan zümrüt kesim pırlanta, düzey yüzeyleri sayesinde ışığı daha az kırmaktadır. Bundan ötürü parlaklığı ve ışıltısı diğer kesimlerle kıyaslandığı zaman daha azdır. Ancak asıl farkı, zümrüt kesim pırlanta modellerinin doğal rengi daha net bir şekilde ortaya çıkarmasıdır. Mücevher tasarımlarında sıkça kullanılmasının yanı sıra yalnızca yüzüklerde değil, bilezik ve kolyelerde de önemli bir yere sahiptir.

Pırlanta kesim isimleri içerisinde en çok duyulanlardan birisi baget kesimdir. Çünkü son dönemlerde bir hayli popüler olarak tercih edilmektedir. Kara veyahut dikdörtgen bir şekli olan bu kesim tekniğinde, düzlem yüzeyler bulunmaktadır. Bu sayede pırlanta daha yalın daha minimalist bir görünüme sahip olmaktadır. Baget kesim pırlantalar genel olarak taşların ışıltısını öne çıkarmaktadır. Farklı pek çok çeşidinin olduğu da bilinmektedir. Zarifliği, asaleti simgeleyen bu pırlanta kesiminin yanı sıra farklı birçok seçeneğin de olduğu söylenebilir. Pırlanta kesim dereceleri, özellikleri de mücevher severlerin beğenileriyle eşleşmektedir.

 

Back to Top
Heyecan verici yeni tasarımlar, kampanyalar ve çok daha fazlasını ilk öğrenen siz olun.


Ücretsiz Kargo

Ücretsiz Kargo ve Kolay İade

Tüm Tektas.com siparişlerinizde ücretsiz
olarak gönderim ve kolay iade imkanı sunuyoruz.

Sigortalı Gönderimler

Sigortalı Gönderimler

Siparişinizdeki ürünler size
ulaşana kadar %100 sigortalıdır.

Güvenli Alışveriş

%100 Güvenli Alışveriş Garantisi

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler %100 garanti kapsamındadır.

Hizmetinizdeyiz

Hizmetinizdeyiz

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler ömür boyu bakım garantilidir.