Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim       Gülaylar Güvencesiyle       Ömür Boyu Bakım Garantisi       Ücretsiz Sigortalı Gönderi       Koşulsuz İade Ve Değişim    

Bilezikler Satarken Değeri Düşer mi?

 

Altın, her dönem değerli kabul edilmiş bir madendir. Bunun nedeni dünya üzerinde rezervinin oldukça az bulunmasıdır. Meşakkatli bir şekilde çıkarılan ve emek emek işlenerek kuyumcu vitrinlerinde yerini alan altın takılar özellikle kadınları cezbetmeyi başarır. Çünkü altının kendine özgü bir ışıltısı ve şıklığı vardır. Gerek sade gerekse şatafatlı görünmeyi seven kadınların bir numaralı tercihi olan altın takılar arasında bilezikler yaygın bir şekilde kullanılan ürünlerdir.

Özellikle evlilik yaparken kadınlara takılan bilezikler bazen para ihtiyacından dolayı satışa çıkarılabilir. Bilezik bozdurma ülkemizde sık görülen bir durum olduğu için bu hususta pek çok araştırma yapılmaktadır. Altının ön plana çıkan avantajlarından biri olan bilezik bozdurma işlemi kişinin eline gerekli durumlarda yüklü miktarda para geçmesini sağlar. Bu sebeple altın bilezikler hem süslenme hem de yatırım aracı olarak işlev görür.

22 Ayar Altın Bilezik Bozdurmada Değer Düşüşü Ne Kadar Olur?

Altın takılardan hoşlanan her birey altın bilezik alış satış fiyatlarını merak eder. Yukarıda da belirtildiği üzere altın bilezikler kadınların hem takı hem de yatırım aracı olarak kullanabilecekleri mükemmel aksesuarlardır. Satın alımda sıklıkla 22 ayar bileziğin rağbet gördüğü bilinir. Bu kapsamda 22 ayar bilezik bozdurma işleminde değer düşüşünün ne kadar olduğu araştırılır. Değer düşüşünün olmaması elbette imkânsızdır ancak kişi yine de altınını bozdurarak belirli oranda kâr elde edebilir.

22 ayar altın bileziklerde %91,6 oranında altın madeni bulunur. Bu da söz konusu takıların çok büyük bir kısmının altından üretildiği anlamına gelir. Bir takıda ne kadar çok altın kullanılırsa ürünün değeri o kadar artar. İşçilikli bilezik bozdurma işleminde değerin hayli düştüğü söylenebilir. Bunun sebebi, kuyumcunun işçilik değerini de bu takıya yansıtmasıdır. Yani ürünü satın alan kuyumcu yalnızca bileziğin içinde bulunan altına ödeme yaparlar.

 

 

 

İşçiliksiz bilezik bozdurma işlemi işçilikli bilezik bozdurmadan çok daha avantajlıdır. Çünkü işçiliği olmayan takılara işçilik değeri yansıtılmaz. Bu da bileziğin daha yüksek değerden satılmasını mümkün hale getirir. Bilezik alış satış arasındaki fark aşırı olmada da barizdir. Bir kuyumcu 22 ayar bilezik satışı yaparken 24 ayar altın üzerinden maliyet hesaplaması yaparak bu hesaplamanın üzerine kâr ilave eder. Ancak bileziği alırken daha düşük bir değer biçer.

Bilezik Bozdururken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Altın bilezik satın alırken de bozdururken de bazı noktalara dikkat etmekte fayda vardır. Kişi elindeki altın bileziği bozdurmadan önce iyi bir araştırma yapmalıdır. Bu araştırmada güvenilir kuyumcuları tespit etmeli ve gördüğü ilk kuyumcuda bileziğini bozdurmamalıdır. Tek bir yerden fiyat almak yüksek ihtimalle kişiye zarar olarak dönecektir. Bu sebeple birkaç yere fiyat sormak ve altın bilezik bozdurma hesaplama işleminde en yüksek değeri biçen kuyumcuyu tercih etmek yerinde olur.

 

 

 

 

Bilezik satışı gerçekleştirirken altının devamlı olarak değişen değeri de mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Bilindiği gibi altın daima dalgalı bir değere sahiptir. Yani değeri her an değişebilir. Kimi zaman düşer kimi zaman yükselişe geçer. Bu değerleri iyi bir şekilde takip etmek doğru zamanı yakalamayı ve bileziği daha yüksek bir değer üzerinden satışa sunmayı mümkün kılabilir. Elindeki bileziği satacak olanların bu takibi düzenli olarak yapması önerilir.

Eğer bilezik işçilikliyse ya da üzerinde başka materyaller de varsa bu durum düşük değerden satılmasına sebep olabilir. Eğer varsa işçiliksiz olan ve üzerinde başka bir materyal bulunmayan bilezikleri bozdurmak kişiye çok daha fazla fayda sağlar.

Tektas.com’un güvenilirliği, müşteri memnuniyetine verdiği önemle birleşerek Tektas.com’u değerli kılarken, alım yapmadan önce kişisel tercihlerinizi ve beklentilerinizi göz önünde bulundurmanız önemlidir. Satın alacağınız bilezikleri tektaş.com’un online mağazası üzerinden inceleyebilir, güvenle satın alabilirsiniz.

Back to Top
Heyecan verici yeni tasarımlar, kampanyalar ve çok daha fazlasını ilk öğrenen siz olun.


Ücretsiz Kargo

Ücretsiz Kargo ve Kolay İade

Tüm Tektas.com siparişlerinizde ücretsiz
olarak gönderim ve kolay iade imkanı sunuyoruz.

Sigortalı Gönderimler

Sigortalı Gönderimler

Siparişinizdeki ürünler size
ulaşana kadar %100 sigortalıdır.

Güvenli Alışveriş

%100 Güvenli Alışveriş Garantisi

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler %100 garanti kapsamındadır.

Hizmetinizdeyiz

Hizmetinizdeyiz

Tektas.com'dan satın aldığınız
ürünler ömür boyu bakım garantilidir.